Guancial Making of Chin Bacon

Chinpit
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kinnebak

Guanciale Maken van Kinnebakspek.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Total Time: 1 minute
  • Category: charcuterie
  • Method: zouten en drogen
  • Cuisine: nl

Description

Eenvoudig recept maar ooo zo lekker.


Ingredients

Scale
  • Kinnebak 2 kilo
  • Colorozo zout 70 gram
  • Suiker 50 gram
  • grof gemalen pepers 10 gram
  • 1 teen knoflook geperst
  • 3 laurierblad
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. De kinnebak goed inwrijven met de hulpstoffen en vacumeren.
  2. dit 6 dagen laten rusten in de koelkast en elke dag omdraaien.
  3. Na 6 dagen uit het vacuum en afspoelen in ruim water, eventueel opbinden voor een compact model.
  4. Hang de kinnebak te drogen bij 15 graden met ventilatie voor minimaal 2 weken.
  5. eet smakelijk.


Nutrition

  • Fat: 40
Dieser Eintrag wurde in Allgemein gepostet und markiert .

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5013 reviews.