Griekse Souvlaki
- Category: bbq
- Cuisine: grieks
Description
griekse spies
Ingredients
- 600 gr varkenshaas
- Sate stokjes
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels oregano
- 2 eetlepels tijmblaadjes
- Zout en peper
- 5 laurierblaadjes
Instructions
- Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 4 cm. Klop voor de marinade de olie, het citroensap, het uitgeperste teentje knoflook, de oregano en de tijmblaadjes door elkaar. Breng de marinade op smaak met peper en zout.
- Marineer het vlees zo’n 2 uur in de marinade. Breek de laurierblaadjes door de helft en rijg de stukjes vlees aan satéstokjes met een laurierblad ertussen. Grill de souvlaki op de BBQ tot het vlees gaar is. Bedruip de stokjes tijdens het grillen met de marinade. De laurierblaadjes zijn niet bedoeld om op te eten, maar om het vlees smaak te geven.