Griekse Bifteki
- Category: BBQ
- Cuisine: Grieks
Description
Griekse hamburgertjes met feta
Ingredients
- 500 gr. gehakt (half-om-half);
- 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden;
- 3 eetl. paneermeel;
- 1 ei;
- 1 eetl. citroensap;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 2 theel. fijngehakte verse munt;
- zout;
- peper;
- 150 gr. Feta (blokjes);
- 3 eetl. bloem;
- 1 dl. olijfolie.
Instructions
- Vermeng het gehakt in een kom met de ui, het paneermeel, het ei, het citroensap, de peterselie, de munt en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en verdeel het gehaktmengsel in 12 porties. Omhul een paar blokjes feta met een portie gehakt en vorm van het geheel (ovale) balletjes. Wentel de gehaktballetjes door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes bij matige hitte in circa 15 minuten mooi bruin en gaar.