
Gerookte runderwangen
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo runderwangen
· 2 eetlepels BBQ rub
· 3 eetlepels honing
· 1 eetlepel bruine suiker
· 3 eetlepels BBQ saus
· Boter
· (Olijf)olie
· Aluminiumfolie
Instructions
Voorbereidingen runderwangen
1. Verwijder de vliesjes van de runderwangen doe dit met een heel scherp mes.
2. Smeer de runderwangen in met (olijf)olie.
3. Strooi de rub over de runderwangen en masseer het goed in.
Bereiding runderwangen
1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 110 – 120 graden.
2. Leg nu eventueel een rookblokje tussen de kolen.
3. Verdeel de runderwangen op het rooster en laat deze roken op 110 graden voor 3 uur.
4. Na 3 uur ga je de kalfswangen inpakken in aluminiumfolie, Pak de runderwangen per stuk samen met een wat honing, bruine suiker, BBQ saus en boter.
5. Leg de pakketjes weer terug op de BBQ en steek een temperatuurmeter in de runderwangen.
6. Gaar de runderwangen nu tot 95 graden en haal ze van de BBQ
7. Laat ze nog even 5 minuten rusten voordat je ze serveert.
BBQ im amerikanischen Stil
Angebot
Angebot