Ribeye-Sandwich vom Grill mit Ananas und Röstzwiebeln

ribeye-sandwich

Ein gegrilltes Ribeye Sandwich mit Ananas und gebratenen Zwiebeln ist eine meisterhafte Kombination von Aromen und Texturen. Das Ribeye, das dank seiner Fettmarmorierung für seine Zartheit und seinen vollen Geschmack bekannt ist, erhält durch das Grillen eine perfekte Kruste, die das saftige Fleisch umhüllt. Die Süße der Ananas bildet einen frischen Gegenpol, während die gebratenen Zwiebeln einen knusprigen Abschluss bilden. Dieses Rezept zeigt, wie man diese Elemente zusammenbringt, um ein Sandwich zu kreieren, das nicht nur köstlich ist, sondern auch ein Fest für die Augen.

Variationen und Vielfalt

Möchten Sie mit verschiedenen Geschmacksrichtungen experimentieren oder haben Sie bestimmte Zutaten nicht zur Hand? Kein Problem. Ersetzen Sie zum Beispiel die Ananas durch Birne oder Mango, um eine andere süße Note zu erhalten. Für eine zusätzliche Dimension fügen Sie etwas Blauschimmelkäse oder Brie hinzu, der auf dem warmen Ribeye fantastisch schmilzt. Sie mögen keine gebratenen Zwiebeln? Probieren Sie dann geröstete Paprika oder karamellisierte Zwiebeln für einen weicheren Geschmack. Diese Anpassungen ermöglichen es Ihnen, mit demselben Grundrezept zu variieren, so dass Sie jedes Mal etwas Neues entdecken können.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
ribeye-sandwich

Gegrilde ribeye sandwich met ananas met gefrituurde uien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 35m
  • Total Time: 0 hours
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Ribeye is een super mooi stuk vlees om te grillen. Deze sandwich met gegrilde ribeye is geweldig! Het marineren van het vlees is in dit recept essentieel voor de maximale smaak, hoe langer je marineert hoe meer tijd het geeft om de smaken op te bouwen en het vlees mals te maken.

Deze sandwich ziet er misschien rommelig uit, maar is vol van smaak.


Ingredients

Scale
  • 750 gram ribeye
  • Teriyaki saus
  • Ananas schijven in blik + ananas sap
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 centimeter gember, geraspt
  • 4 eetlepels Japanse mayonaise
  • 500 milliliter karnemelk
  • 250 gram bloem
  • 2 uien
  • Ciabatta brood
  • Koriander
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Frituurpan

Instructions

Voorbereiding voor de ribeye:

  1. Meng in een kom de teriyaki saus, het ananassap en de helft van de gember.
  2. Voeg de marinade samen met de ribeye in een grote zip loc zak.
  3. Meng alles goed met elkaar en zet dit 2 – 24 uur in de koelkast en laat het vlees marineren.

Gefrituurde uien:

  1. Snij de uien in ringen en laat deze voor 15 minuten in de karnemelk marineren
  2. Verhit ondertussen je frituurpan op 190 graden.
  3. Haal de uien uit de karnemelk en meng ze direct met de bloem.
  4. Frituur de uien onmiddellijk 3 – 5 minuten en laat ze vervolgens uitlekker op keukenpapier.

Teriyaki mayonaise:

  1. Meng in een kleine kom de mayonaise, de teriyaki saus en de rest van de geraspte gember met elkaar en zet dit in de koelkast.

Bereiding van Gegrilde sandwich met ananas en gefrituurde uien

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 200 – 250 graden.
  2. Snij het ciabatta brood door de helft en smeer hem in met de teriyaki mayonaise.
  3. Grill vervolgens de broodzijde van de ciabatta een aantal minuten boven de hete kolen. Let wel op, het gaat vrij snel door de mayonaise.
  4. Haal de ribeye uit de marinade en grill deze in ongeveer 8 – 10 minuten om en om op het rooster.
  5. Als de kern 48 graden is mag hij van de BBQ af
  6. Dek de ribeye af onder een vel aluminiumfolie.
  7. Smeer nu de ananasschijven in met de bruine basterdsuiker en grill deze kort op het hete rooster
  8. Snij na het rusten van de ribeye het vlees in dunne plakjes.

Opbouw van de sandwich:

  1. Leg de ananasschijven op het broodje, leg daarop het vlees.
  2. Vervolgens top je hem af met de gefrituurde uienringen en koriander.
  3. Voeg nog peper en zout op naar smaak.
  4. Als je nog wat teriyaki mayonaise over hebt, drup dit nog lekker over het vlees.

Eet smakelijk


Notes

Bij dit recept nodig:

BBQ im amerikanischen Stil

Rib-Eye

32,50

Bereidingstijd: 45 minuten

Mild pittig

4 personen

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5320 reviews.