Verse chorizo
- Prep Time: 1
- Cook Time: 30 min
- Total Time: 31 minutes
- Category: charcuterie
- Method: braden/ bbq
- Cuisine: Spanish
Description
Verse chorizo
Ingredients
- 1 kg varkensvlees (ca. 75% mager, 25% vet); 18 gr zout; 1 eetl gemalen komijn; 1 theel venkelzaadjes, in de vijzel vermalen; 40 gr (gerookt) paprikapoeder; 2 eetl oregano; 3 teentjes knoflook, geperst; 1 theel witte wijnazijn; snufje suiker; 2 verse laurierblaadjes; 1½ m varkensdarm
- Hier vind u de benodigdheden.
Instructions
- Snijd de laurierblaadjes in kleine stukjes en giet er twee eetlepels kokend water over, zeef na 5 minuten.
- Alles vermalen,Meng alle ingrediënten en 1(!) eetlepel laurierwater. Laat dit een uur staan, liefst een nacht.
- volgende dag de darmen vullen.
Nutrition
- Fat: 25