
Gehaktballetjes in ketjapsaus van de BBQ
Description
Lekker recept van Marco van Houten
Ingredients
- 300 gram gehakt
- 4 kleine sjalotten, fijn gesneden
- 4 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 rode peper
- 1 ei
- 1/2 runderbouillonblokje
- 5 el ketjap manis
- 4 el paneermeel
- 3 el tomatenketchup
- 2 el maizena
- 1 el gula djawa (of bruine suiker)
- 1 tl sambal oelek
- Snuf nootmuskaat
Benodigdheden
- Skillet
Instructions
Voorbereiding van de gehaktballetjes in ketjapsaus:
- Kneed in een kom het gehakt met de ketjap, ei, nootmuskaat, sambal oelek, paneermeel, 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook en een suf zout en peper tot een stevig gehakt.
- Maak hier vervolgens balletjes, ongeveer een diameter van 3 – 4 centimeter.
Bereiding van de gehaktballetjes in ketjapsaus:
- Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 180 – 200 graden en verwarm je skillet direct mee.
- Bak de balletjes rondom gaar en bruin op matig vuur in een beetje olie.
- Maak ondertussen de saus door 2 kleine sjalotten, 2 tenen knoflook en de rode peper fijn te malen in de foodprocessor of snij ze heel fijn.
- Fruit nu de saus aan in een pan totdat het lekker gaat ruiken.
- Voeg vervolgens de ketjap, ketchup en de gula djawa toe en roer het door elkaar.
- Voeg nu 200 ml water toe en een halve verkruimeld runderbouillonblokje.
- Breng tegen de kook aan. Meng hier in etappes de maizena erdoor zodat de saus wat gaat binden.
- Als de gehaktballetjes gaar zijn giet je de saus erbij en laat je dit even sudderen.
- Zodra de saus dik wordt mag de skillet van de BBQ.
Eet smakelijk!
Notes
Bij dit recept nodig: