Longhaas bereiden sous-vide. Basisrecept
- Method: Sous-vide
- Cuisine: Nederlands
Description
Basisrecept om een longhaas sous-vide te bereiden
Instructions
- Breng de longhaas op temperatuur
- Haal de longhaas ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koelkast. De reden hiervoor is dat de kerntemperatuur van het vlees stijgt waardoor het sous vide proces beter tot zijn recht komt.
- Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op de gewenste temperatuur (medium rare, 55 graden ongeveer een uur bij 2,5 cm dikte van het vlees) en laat het water verwarmen.
- Breng de longhaas op smaak met peper en zout. Doe de biefstuk samen met olijfolie, tijm of laurierblad in de sous vide of vacuüm zakken.
- Leg de sous vide zak met de longhaas in het waterbad en stel de timer goed in. Als de timer is afgegaan, haal dan de lonhaas uit de sous vide zak en dep hem droog met een doek of keukenrol.
- Verwarm een pan met olie en bak hierin de longhaas kort en op hoog vuur lichtbruin. Doe er als laatste een klontje boter bij. Als je van een BBQ-smaak houdt, dan kun je het vlees ook kort aan beide kanten grillen op de BBQ, maar doe dit niet te lang om te voorkomen dat het vlees te gaar wordt.
- Na het bakken kun je gemakkelijk het zeentje verwijderen wat door de longhaas loopt. Dit kun je ook voorafgaand aan de bereiding doen.
- Serveer hierna direct en geniet van de longhaas.
Notes
Bij dit recept nodig: