dongpo rou spek
- Category: do
- Cuisine: chinese
Description
Chinees gestoofd buikspek,
Zelf hou ik er van om als laatste het even te grillen.
Ingredients
- 750 gr buikspek aan een stukje
- 4 el ma?solie
- 1 el sesamolie
- 3 el sojasaus
- 2 el griessuiker
- peper en zout
Instructions
- Heerlijk gestoofd spek zoals bij de Chinees! Vraag bij de slager uitdrukkelijk naar “buikspek” en laat het uit een stuk snijden, met het zwoerd er nog aan.
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat daarin het stuk buikspek 1 minuut koken. Haal het vlees meteen weer uit de pan en dep het goed droog met keukenpapier.
- Laat de 2 soorten olie warm worden in een stoofpot en laat het vlees langs alle kanten goudbruin kleuren. Giet er de sojasaus over en bestrooi langs alle kanten met peper, zout en suiker. Dek af en laat 2 uur heel heel zachtjes stoven. Keer het vlees regelmatig om.
- Serveer goed heet, in dunne plakken, en als u het helemaal in stijl wil serveren, geeft u er bamboescheuten, sojascheuten, gebakken oesterzammen en rijst bij.