
The crazy apple loaded fries
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 1,5h
- Total Time: 0 hours
- Category: bbq
- Method: BBQ
- Cuisine: Amerikaans
Description
Loaden fries, oftewel friet met een hele lading lekkers er bovenop! Dit recept is echt top, de knapperige friet met overladen pulled chicken, gesmolten kaas, en dan het zoete van die heerlijke BBQ saus van de Saus Guru. Dit recept kan als bijgerecht, maar maak gewoon lekker veel en eet hem als maaltijd.
Ingredients
- 1 kilo kippendijen
- BBQ rub
- Olie
- 750 gram friet
- 150 gram gekleurde cherrytomaten
- 1 rode ui
- Jalapenopeper
- Gefrituurde uien
- Geraspte kaas
- BBQ saus
Benodigdheden
- Gietijzeren skillet
- Frituurpan
Instructions
Voorbereiding van the crazy apple loaded fries:
- Rub de kippendijen goed met de BBQ rub.
Bereiding van the crazy apple loaded fries:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden. Gebruik hiervoor je hitteschild.
- Leg de koppendijen op de BBQ en laat ze garen tot de kern +74 graden is. Als die hogeruitkomt is dat niet zo heel erg, maar bij 74 graden zijn ze gaar. Dit duurt ongeveer 1 – 1,5 uur.
- Verhit ondertussen je frituurpan op 180 graden, snij de cherrytomaten door het midden, de rode ui in ringen en de jalapeno in ringen.
- Frituur de friet volgens de bereidingswijze op de zak.
- Als de kippendijen gaar zijn trek je ze uit elkaar met 2 vorken.
- Stort nu de friet in de skillet, daarboven op de pulled chicken, cherrytomaten, rode uien, jalapenopeper en de geraspte kaas en zet de skillet terug in de indirecte BBQ. Laat staan totdat de kaas is gesmolten.
- Strooi er als laatste de gefrituurde uien over en maak het af met de BBQ saus.
- Serveer direct! Eet smakelijk!
Notes
Bij dit recept nodig: