
De ultieme crispy bbq pork belly
- Prep Time: 6 uur
- Cook Time: 10 min
- Total Time: 28 minute
Description
Een lekker crispy buikspek van de bbq
Ingredients
1.5 kg buikspek
3 eetlepels zeezout
2 x ster anijs, gemalen
1 grote geraspte sinaasappel schil geraspt
2 verse laurier blaadjes
8 teentjes knoflook
1 eetlepel Sichuan peppers
1/2 theelepel Chinese five spice
3/4 kop olijf olie
Instructions
Snij met een scherp mes het zwoerd kruislings in met een scherp mes. (ruit motief)
Meng het zout, de ster anijs en de sinaasappel schil door elkaar en wrijf dit goed op de zwoerd kant die je net besneden hebt goed in.
leg het een tijdje (4 uur) in de koelkast
Meng de pepers, five spice, laurier en knoflook ede de olijf olie door elkaar met een blender tot er een soort pasta ontstaat.
Snijd het buikspek ongeveer 1 cm dik in plakken
Prepareer je bbq voor grillen en zorg dat deze goed heet is
Strijk het spek in met de pasta die je net gemaakt hebt en grill het buikspek lekker krokant
eet smakelijk
Angebot
Angebot
Angebot
Angebot