Der Schmorbraten

Schmorbraten

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

THE POT ROAST

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

 

Ingredients

Scale

1 kilo Bottom Round Roast

1 Eetlepel Mosterd

2 Eetlepels No Rubbish The Hulk

Olijfolie

2 Uien, Gesnipperd

3 Tenen Knoflook

1 Eetlepel Tomatenpuree

1 Flesje donker bier

500 Milliliter Runderbouillon

3 Wortelen

Tijm

Laurierblaadjes

2 Eetlepels Boter

2 Eetlepels bloem

Peper en Zout

Krieltjes met schil


Instructions

We beginnen met het insmeren van de Bottom Round Roast met mosterd, daarna strooi je de rub over het stuk vlees en laat je hem 2 – 4 uur liggen.

Steek de BBQ aan en laat hem naar de 220 graden komen op directe hitte. Laat je Dutch Oven direct mee verwarmen. Als de BBQ en je Dutch Oven heet is voeg je een scheutje olijfolie in de Dutch Oven. Vervolgens bak je het vlees 3-4 minuten aan beide kanten bruin. Haal het vlees eruit. Voeg nu de ui, knoflook en de tomatenpuree toe aan het aanbakmengsel in de Dutch Oven. Bak dit totdat de ui glazig is.

Schenk vervolgens het bier en runderbouillon bij het ui mengsel. Voeg hierbij ook de Tijm en laurierblaadjes. En breng het naar de kook. Zet nu de temperatuur van je BBQ lager op ongeveer 180 graden. Leg hier vervolgens het vlees in en sluit de deksel van je Dutch Oven en van je BBQ. En laat hem zachtjes koken voor 1,5 uur.

Voeg na 1,5 de wortels toe en sluit alle deksels nogmaals en laat het sudderen voor nogmaals 1,5 uur. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder Aluminiumfolie,.

Haal ook de wortels uit de pan. We gaan nu nog snel een sausje maken van de jus in de pan. Smelt de Boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem gaar worden. Als hij licht kleurt mag je langzaam het vocht uit de Dutch Oven erbij schenken, niet te snel anders krijg je klonten. Breng op smaak met Peper en Zout.

Kook de krieltjes gaan in ruim kokend water.

Snij de Roast in plakken en serveer deze met de wortels, krieltjes en de saus. Eet smakelijk


Angebot!

Angebot

Bavette

Ursprünglicher Preis war: €24,50Aktueller Preis ist: €23,50.
Angebot!

Angebot

Filet

Ursprünglicher Preis war: €15,99Aktueller Preis ist: €14,99.
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

Vanaf: 10,50
Dieses Produkt weist mehrere Varianten auf. Die Optionen können auf der Produktseite gewählt werden
Angebot!

Angebot

spare Ribs

Ursprünglicher Preis war: €13,50Aktueller Preis ist: €12,99.

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5179 reviews.