THE POT ROAST
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
1 kilo Bottom Round Roast
1 Eetlepel Mosterd
2 Eetlepels No Rubbish The Hulk
Olijfolie
2 Uien, Gesnipperd
3 Tenen Knoflook
1 Eetlepel Tomatenpuree
1 Flesje donker bier
500 Milliliter Runderbouillon
3 Wortelen
Tijm
Laurierblaadjes
2 Eetlepels Boter
2 Eetlepels bloem
Peper en Zout
Krieltjes met schil
Instructions
We beginnen met het insmeren van de Bottom Round Roast met mosterd, daarna strooi je de rub over het stuk vlees en laat je hem 2 – 4 uur liggen.
Steek de BBQ aan en laat hem naar de 220 graden komen op directe hitte. Laat je Dutch Oven direct mee verwarmen. Als de BBQ en je Dutch Oven heet is voeg je een scheutje olijfolie in de Dutch Oven. Vervolgens bak je het vlees 3-4 minuten aan beide kanten bruin. Haal het vlees eruit. Voeg nu de ui, knoflook en de tomatenpuree toe aan het aanbakmengsel in de Dutch Oven. Bak dit totdat de ui glazig is.
Schenk vervolgens het bier en runderbouillon bij het ui mengsel. Voeg hierbij ook de Tijm en laurierblaadjes. En breng het naar de kook. Zet nu de temperatuur van je BBQ lager op ongeveer 180 graden. Leg hier vervolgens het vlees in en sluit de deksel van je Dutch Oven en van je BBQ. En laat hem zachtjes koken voor 1,5 uur.
Voeg na 1,5 de wortels toe en sluit alle deksels nogmaals en laat het sudderen voor nogmaals 1,5 uur. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder Aluminiumfolie,.
Haal ook de wortels uit de pan. We gaan nu nog snel een sausje maken van de jus in de pan. Smelt de Boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem gaar worden. Als hij licht kleurt mag je langzaam het vocht uit de Dutch Oven erbij schenken, niet te snel anders krijg je klonten. Breng op smaak met Peper en Zout.
Kook de krieltjes gaan in ruim kokend water.
Snij de Roast in plakken en serveer deze met de wortels, krieltjes en de saus. Eet smakelijk
Angebot