Das grüne Lendensteak

grünes Lendensteak
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Groene entrecote

De groene entrecote

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Lekker recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· 1 kilo entrecote

· 1 ui, gepeld en fijngehakt

· 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt

· 5 eetlepels olie

· 5 eetlepels (platte) peterselie

· 6 takjes tijm

· 3 takjes rozemarijn

· Peper en zeezout Benodigdheden

· gietijzeren rooster


Instructions

Voorbereiding van de groene entrecote:

1. Doe de ui, knoflook, olie, peterselie, tijm, rozemarijn en de peper en zout in een keukenmachine en maal het fijn.

2. Snij de entrecote in 4 plakken van elk 250 gram.

3. Marineer de entrecote in de olie van de groene kruiden voor ongeveer 2 – 4 uur.

 

Bereiding van de groene entrecote:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden. We grillen de entrecote direct boven de kolen op het gietijzer.

2. Wanneer de BBQ op temperatuur is grill je de entrecote 2x twee minuten per kant. Probeer een ruitvorm van het rooster in je entrecote te krijgen.

3. Als de kerntemperatuur 52 – 54 graden is haal je de entrecote van de BBQ en laat je hem rusten voor 2 minuten onder een vel aluminiumfolie.

4. Geniet van je steak!


Angebot!
Angebot!
16,50
Angebot!

Angebot

Lendensteak

24,25
Angebot!

Angebot

Schweinebauch

Vanaf: 10,50

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4971 reviews.