
Comfort Varken Curry
Description
Die koude wintermaanden vragen soms om een heerlijk, simpel en stevig maaltje! 🍛
Daarom laten wij zien wat je eenvoudig met een paar simpele ingrediënten in elkaar kan zetten, zodat je altijd wat lekkers achter de hand hebt op dagen dat je niet echt zin hebt om te koken! 😋 Dit gerecht kun je trouwens ook heel goed met kip maken!
Ingredients
- 500–750 g varkenspoulet van een varkensnek
- 400 ml kokosmelk
- 3 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm gember, geraspt
- 2 el sambal (of naar smaak)
- 2 el ketjap manis
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 3 djeroek poeroet (limoenblaadjes)
- 1 tl kurkuma
- 2 tl komijnpoeder
- Een paar takjes korianter of 2 tl korianderpoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructions
1. Verhit wat olie in een diepe pan. Bak de poulet rondom bruin en haal uit de pan.
2. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden en sambal toe en bak kort mee.
3. Voeg de kokosmelk, ketjap en citroengras toe. Breng aan de kook en doe de poulet terug in de pan.
4. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 1,5-2 uur sudderen, en vergeet niet regelmatig te roeren!
5. Serveer met rijst of naanbrood
Notes
Bij dit recept nodig:
braten