Bockwurst
Description
Bockwurst (Munchner Weisswurst)
Ingredients
- 5 kilo varkensnippers 20%
- kilo rundersnippers 20%
- 2 kilo kinnebak
- zout 15 gr p/kg
- witte peper 3 gr p/kg
- gember 0,5 gr p/kg
- verse peterselie 10 gr p/kg
- uien poeder 5 gr p/kg
- lemoen rasp (schil) 10 gr p/kg
- 0,5 ei p/kg
- 90ml volle melk p/kg
- varkensdarm
Instructions
- Maal al het vlees door de 3 mm plaat en vermeng het met de hulpstoffen, heb je een food processor dan een gladde emulsie maken of anders nog 1 a 2 keer door de 3 mm plaat van de gehaktmolen maar pas op met versmering.
- stop het deeg in uitgewaterde varkensdarm zonder lucht en wel ze af in water van 78 graden voor ongeveer 30 minuten en koel ze hierna snel terug.
- voor gebruik in water opwarmen.
Angebot