Bavette-Rolle des Q

Mexikanische Bavette-Roulade

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bavette rol van de Q

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcovh_bbq


Ingredients

Scale

1 Bavette

Rub Hardcore Jaws

1 Rijpe grote Tomaat

1 Sjalotten

1 Teentje Knoflook

½ Citroen

Gezouten Roomboter (Op kamertemperatuur)

Rub, Pink Devil

Beetje Munt

Zak Rucola

Handje Pistache nootjes

1 Bakje Groene Asperges Tips

1 Ui

Knoflookteentje

Parmezaanse Kaas

Crema Di Balsamico

Peper en Zout

Bindtouw


Instructions

Snij de Bavette door het midden en stop op 1,5 voor het einde, klap de Bavette open. Strooi de No Rubbish Harcore Jaw over de bavette en rol deze over de korte zijde op. Bind de rol met bindtouw op. Steek de BBQ aan, 250 graden en laat je gietijzeren skillet mee verwarmen. Snij de tomaat in hele fijne blokjes, doe dit ook met Sjalot en knoflook. Meng alles samen en breng op smaak met de citroen, peper en zout.

Meng de roomboter met de No Rubbish Pink Devil, fijngesneden Munt en Rucola. Zet deze terug in de koelkast.

Bereiding: Smelt een Eetlepel roomboter in de skillet en grill de bavette rol aan alle kanten mooi bruin. Maar laat hem NIET gaar worden. Als dit klaar is, sluit je al je kleppen en maak je je BBQ klaar voor indirect. Laat de temperatuur terug komen naar de 130 – 150 graden.

Leg je Bavette terug op het rooster en steek de kerntemperatuurmeter in de Bavette. Sluit je deksel. Als de kern 50 graden is mag de Bavette van de BBQ. Pak hem in Aluminiumfolie Hij is mooi Medium nu.

Zet alle schuiven van je BBQ open en leg de gietijzeren skillet terug op de BBQ. Smelt een beetje Roomboter en wok de Asperges tips, ui en knoflook voor een minuut of 5. Pak een groot bord, of een houten plank, Let in het midden de Bavette rol en maak het af met de Tomatensalsa, asperges, pistachenootjes, Rucola en de kruidenboter. Maak het af met flakes Parmezaanse kaas en Creme di Balsamico en natuurlijk Peper en Zout! Eet smakelijk!


Angebot!

Angebot

Bavette

19,50
Angebot!

Angebot

Lendensteak

21,99
Angebot!

Angebot

spare Ribs

11,99

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.