Bali-Steak

Bali-Steak

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Steak Bali

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

. 1 Kilo Jodenhaas

· Peper en Grof Zout

· 250 gram Roomboter

· 2 Eetlepels Sambal


Instructions

Haal de Jodenhaas uit de koeling en laat hem op kamertemperatuur komen. Rub hem in met een mengsel van peper en grof zout. Steek de Barbecue aan en laat je skillet pan mee verwarmen. Dit mag direct boven de kolen. Ook leuk is het om dit op een open vuur te maken.

Bereiding

Smelt een eetlepel roomboter in de pan en bak de biefstuk ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Controleer met een kerntemperatuurmeter of de kern 50 graden is en haal de biefstuk uit de pan en leg hem weg onder aluminiumfolie. De kerntemeratuur zal nog iets stijgen naar de 55 – 56 graden. Dit wil je hebben voor een medium gebakken steak.

Smelt de rest van de roomboter in de skillet en wacht tot hij mooi gesmolten is en haal hem van het vuur, voeg de sambal toe en roer dit er goed door. Leg de steak nog even terug in de jus en dien het op.

Eet het samen met een friet, een frisse salade en natuurlijk een snee witbrood. Eet smakelijk.


Angebot!

Angebot

Bavette

19,50
Angebot!

Angebot

Lendensteak

21,99
Angebot!

Angebot

spare Ribs

11,99

Schreibe einen Kommentar

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4040 reviews.