
De ultieme crispy bbq pork belly
- Prep Time: 6 uur
- Cook Time: 10 min
- Total Time: 0 hours
Description
Een lekker crispy buikspek van de bbq
Ingredients
- 1.5 kg buikspek
- 3 eetlepels zeezout
- 2 x ster anijs, gemalen
- 1 grote geraspte sinaasappel schil geraspt
- 2 verse laurier blaadjes
- 8 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Sichuan peppers
- 1/2 theelepel Chinese five spice
- 3/4 kop olijf olie
Instructions
- Snij met een scherp mes het zwoerd kruislings in met een scherp mes. (ruit motief)
- Meng het zout, de ster anijs en de sinaasappel schil door elkaar en wrijf dit goed op de zwoerd kant die je net besneden hebt goed in.
- leg het een tijdje (4 uur) in de koelkast
- Meng de pepers, five spice, laurier en knoflook ede de olijf olie door elkaar met een blender tot er een soort pasta ontstaat.
- Snijd het buikspek ongeveer 1 cm dik in plakken
- Prepareer je bbq voor grillen en zorg dat deze goed heet is
- Strijk het spek in met de pasta die je net gemaakt hebt en grill het buikspek lekker krokant
- eet smakelijk
Aanbieding
Aanbieding
Aanbieding