Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
shortribs-texas_crutch-bbq-grasgevoerd_rund

De beste bereiding voor een beef short rib

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
 • Author: jan aalvink

Description

Short Ribs van de BBQ . Beef Short Ribs, ook wel bekend als Beef Ribs, zijn spareribs, maar dan van het rund. Een prachtig stuk vlees dat zich perfect leent voor een low & slow sessie

Zo bereid je de lekkerste en sappigste beef shortribs van gras gevoerd rund.


Ingredients

 • Shortribs (gras gevoerd)
 • Mosterd
 • Grove Peper En Grove Zeezout
 • Roomboter

Instructions

 1. We beginnen met een basis rub te maken voor de shortribs. Persoonlijk vind ik een rub van gelijke delen grove peper en zout het best, meer heeft dit geweldige stuk vlees niet nodig. Deze rub van zout en peper heet ook wel de ‘Texas style rub’. Maal de peper en zout kort in een vijzel.
 2. Nu gaan we het vlees voorbereiden. Als eerste verwijderen we het membraan. Dit zit aan de onderkant van de ribben, dus de kant van de botten. Steek de achterkant van een lepel langs het bot onder het vliesje. Probeer nu het vliesje beet te pakken en trek het in zijn geheel voorzichtig van het vlees af.
 3. Draai het vlees nu om en verwijder grote stukken vet aan de buitenkant. Je mag nog wel wat van het vet laten zitten, maar het meeste moet er wel vanaf.
 4. Smeer de shortrib in met de mosterd en strooi je peper/zout rub over de shortrib, mag aan beide kanten en laat hem een nachtje rusten in de koelkast
 5. Bereid je BBQ voor indirecte hitte van ongeveer 100 graden. En voeg een blokje eikenhout of hickory toe. Als de BBQ 100 graden is kan de shortrib op de BBQ. Steek een kerntemperatuurmeter in het vlees. Wanneer het vlees na een aantal uur de kerntemperatuur van de 62 graden bereikt gaan we hem inpakken in aluminiumfolie, dit heet de Texas Crutch methode. Neem hiervoor 2 grote stukken aluminiumfolie die je kruislings op elkaar legt. Hierop leg je het vlees. Vervolgens leg je een paar klonten roomboter op het vlees en pak je de ribben strak in het aluminiumfolie. Dit kan weer terug op de BBQ. Zorg wel dat het folie niet openscheurt bij de botten, anders kan het vlees uitdrogen.
 6. Ingepakt laat je de shortibs doorgaren tot een kerntemperatuur is bereikt van 95 graden.
 7. Nu mogen de shortibs van de BBQ en vervolgens laat je ze in het aluminiumfolie nog een half uurtje rusten. Nu heb je als het goed is een super mals stuk vlees. Eet smakelijk!

Notes

Bij dit recept nodig:

[product sku="6543"] [woocommerce_prl_recommendations id='124492']
De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5100 reviews.