Daging Smoor uit de dutch oven

Daging smoor

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Daging smoor

Daging Smoor uit de dutch oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Daging Smoor uit de dutch oven.

Een heerlijk recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· 1 kilo Sukade

· 2 uien

· 3 tenen knoflook

· 3 kruidnagels

· 1 theelepels sambal oelek

· 2 centimeter galangawortel

· 100 milliliter ketjap manis

· 25 milliliter hoisinsaus

· 3 sjalotten

· 400 milliliter water

· 2 Limoenblaadjes

· Olie Benodigdheden · Dutch oven, Ik gebruik graag deze: Klik hier

· BBQ met deksel

· Plate setter


Instructions

Voorbereiding van de Daging Smoor:

1. Snijdt de sukade in blokjes van ongeveer 1 x 5 centimeter.

2. Meng 25 milliliter ketjap manis met de hoisinsaus. Laat de sukade hier een uur in marineren.

3. Maak ondertussen de bamboe met de keukenmachine of staafmixer. Pureer hiervoor de uien, knoflook, kruidnagel, sambal oelek en de galangawortel. Zorg voor een glad mengsel.

Bereiding van de Daging Smoor:

1. Steek nu de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden. Hang je Dutch Oven in de BBQ en laat deze mee verwarmen.

2. Snij de sjalotten in parten.

3. Doe een royale scheut olie in je Dutch Oven en fruit hierin de uien, let op dit gaat snel.

4. Voeg nu de bamboe toe en bak dit 2 minuten. Je ziet de bamboe op een gegeven moment verkleuren. Hij mag een beetje bruin worden

5. Haal nu de bamboe en de ui uit je Dutch Oven en zet dit aan de kant.

6. Die nu weer een nieuwe scheut olie in je Dutch Oven en bak hierin het vlees. Laat dit 5 minuten bakken.

7. Als het vlees mooi bruin is geworden voeg je hieraan de uien en bamboe toe.

8. Schenk nu de rest van de ketjap manis (75 milliliter) en 400 milliliter water bij het vlees en voeg de limoenblaadjes toe.

9. Leg nu de plate setter in je BBQ en laat je temperatuur zakken tot 110 – 120 graden.

10. Laat dit nu 4 uur sudderen.

11. Controleer het vlees na 4 uur, als het nog niet zacht is laat je het staan tot het zacht is.

12. Haal nu de deksel van de pan en laat de temperatuur stijgen naar 150 graden. Het vocht kookt nu in. Laat dit nog voor 30 – 45 minuten staan.

13. Haal de Dutch Oven van de BBQ en serveer de Daging smoor met rijst. Eet smakelijk!


Rundvlees

Sucade

18,99
Aanbieding!

Aanbieding

Beef short ribs

15,99
Aanbieding!

Aanbieding

Buikspek

Vanaf: 10,50
Aanbieding!

Aanbieding

Entrecote

23,99
Aanbieding!

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4973 reviews.