Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

CHIPOLATA WORST VAN VARKEN-RUND

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 31 minutes
  • Category: CHARCUTERIE
  • Method: braden/ bbq
  • Cuisine: bbq

Ingredients

  • • 50 % rundvlees (R3)
  • • 50 % mager varkensvlees (V4)
  • • schapensnaren(darmen) (18/20)
  • • 12 g / kg keukenzout
  • • 1 g / kg smaakstirnulant
  • • 1 g / kg kleurbehoudend middel
  • • 2 g / kg witte peper
  • • 1 g / kg foelie (macis)
  • • ½ g / kg paprika
  • • ¼ g / kg kardernom
  • • ¼ g/ kg gember
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. • Grondstoffen zorgvuldig voorbereiden. (zie eisen die gesteld worden aan gehaktvlees).
  2. • Verhouding mager vlees en spek in acht nemen.
  3. • De nodige grondstoffen nauwkeurig wegen.
  4. • De hulpstoffen en kruiden berekenen en nauwkeurig afwegen.
  5. • Schapendarmen 2 x doorspoelen met lauw water en controleren op beschadigingen.
  6. • Grondstoffen diepkoelen.
  7. • Gehaktmolen of wolf goed afstellen.
  8. • Grond-, hulpstoffen en kruiden mengen (uitgezonderd het vloeibaar ei)
  9. • Dit alles malen door de grove plaat.
  10. • Gepasteuriseerd vloeibaar kippenei ondermengen.
  11. • Het gehakt door de 3 mm-plaat malen.
  12. • Afvullen in schapendarmen (18/20).


Nutrition

  • Fat: 25
De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5013 reviews.