
CHIPOLATA WORST VAN VARKEN-RUND
- Prep Time: 1
- Cook Time: 30 min
- Total Time: 31 minutes
- Category: CHARCUTERIE
- Method: braden/ bbq
- Cuisine: bbq
Ingredients
- ⢠50 % rundvlees (R3)
- ⢠50 % mager varkensvlees (V4)
- ⢠schapensnaren(darmen) (18/20)
- ⢠12 g / kg keukenzout
- ⢠1 g / kg smaakstirnulant
- ⢠1 g / kg kleurbehoudend middel
- ⢠2 g / kg witte peper
- ⢠1 g / kg foelie (macis)
- ⢠½ g / kg paprika
- ⢠¼ g / kg kardernom
- ⢠¼ g/ kg gember
- Hier vind u de benodigdheden.
Instructions
- ⢠Grondstoffen zorgvuldig voorbereiden. (zie eisen die gesteld worden aan gehaktvlees).
- ⢠Verhouding mager vlees en spek in acht nemen.
- ⢠De nodige grondstoffen nauwkeurig wegen.
- ⢠De hulpstoffen en kruiden berekenen en nauwkeurig afwegen.
- ⢠Schapendarmen 2 x doorspoelen met lauw water en controleren op beschadigingen.
- ⢠Grondstoffen diepkoelen.
- ⢠Gehaktmolen of wolf goed afstellen.
- ⢠Grond-, hulpstoffen en kruiden mengen (uitgezonderd het vloeibaar ei)
- ⢠Dit alles malen door de grove plaat.
- ⢠Gepasteuriseerd vloeibaar kippenei ondermengen.
- ⢠Het gehakt door de 3 mm-plaat malen.
- ⢠Afvullen in schapendarmen (18/20).
Nutrition
- Fat: 25