Chinees Vijfkruiden Poeder
Description
Het traditioneel Chinees Vijf Kruiden Poeder recept is een mengsel van vijf specerijen:
Peper, Kruidnagel, Ster Anijs, Kaneel en Venkel.
Ingredients
- 2 theelepels Szechuan Peper korrels of
Zwarte Peper korrels, geroosterd en gemalen - 8 Ster Anijs, geroosterd en gemalen
- 1/2 theelepel Kruidnagel, gemalen
- 3 theelepels Kaneel, gebroken, gemalen
- 3 theelepels Venkel Zaad, gemalen
Instructions
- Rooster de Peperkorrels en de Steranijs twee minuten in een droge hete koekenpan
- Maal de Peperkorrels en de Steranijs in een vijzel, koffiemolen of keuken machine tot een fijn poeder
- Breek de Kaneel stokjes in kleine stukjes, en maal in een vijzel, koffiemolen of keuken machine tot een fijn poeder
- Maal respectievelijk de Kruidnagelen en de Venkel zaadjes tot een fijn poeder
- Meng de vijf kruiden bij elkaar en maal het geheel nogmaals totdat een mooi egaal poeder is ontstaan.
Notes
Gebruik met mate!