Butter aged ribeye

Butter aged ribeye
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Butter aged ribeye

Butter aged ribeye


Description

Dry aged vlees is helemaal in en niet zonder reden. Het lang gerijpte vlees krijgt een bijzondere smaak die voor een ware smaaksensatie zorgt. En vergeet niet dat als je gasten hebt, je een mooi verhaal over de rijping en bereiding van het vlees te vertellen hebt! 

Dit recept is maken we met ribeye, maar is met veel andere soorten rundvlees te bereiden. 


Ingredients

Scale

Benodigdheden:

  • Handmixer
  • Skillet

Instructions

Voorbereiding van de butter aged ribeye:

1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.

2. Doe de roomboter in een grote schaal en en ris hierboven de blaadjes van de rozemarijntak.

3. Mix met de handmixer de roomboter zacht. Zorg dat alle rozemarijn goed verdeeld is in de boter.

4. Nu komt het ‘smerige’ werkje. Pak de ribeye en laat die in het boterbad zakken. Leg hem nu voor 1 uur in de koelkast.

5. Smeer nu een 2e laag boter over het vlees. Dit moet een dikke laag zijn. Zorg dat het vlees geheel is afgesloten door de boter. Let op dat er geen gaten meer in de boter zitten.

6. Leg nu de ribeye in de koelkast en laat hem daar lekker rustig 2 maanden liggen. 

 

Bereiding van de butter aged ribeye

1. Eindelijk! Na 2 maanden mag je de butter aged ribeye uit de koelkast halen.

2. Snijd de ribeye in steaks van ongeveer 2 centimeter dikte. Haal vervolgens het boter van het vlees.

3. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en steek ondertussen de BBQ aan, we gaan voor directe hitte, ongeveer 250 graden. Laat een skillet (gietijzeren koekenpan of gietijzeren lage pan/schaal) mee verwarmen.

4. Als de BBQ op temperatuur is, laat je een klein klontje verse boter smelten in de skillet.

5. Bak de ribeye in je skillet voor 5 – 6 minuten tot hij medium gegaard is. Zorg voor een kerntemperatuur van 52-54 graden.

6. Haal de ribeye van de BBQ en laat rusten voor 5 minuten onder aluminiumfolie.

7. Snijd de ribeye en bestrooi hem met peper en grof zeezout.

8. Serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappelen.

9. Eet smakelijk!


Notes

Door Marco van Houten
@marcobbq.nl

Keywords: dry age, ribeye,rundvlees, bbq, directe bereiding

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3199 reviews.