
Burnt Ends van buikspek
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 4,5h
- Total Time: 5h
- Method: BBQ
- Cuisine: Amerikaans
Description
Een heerlijke snoepje van de BBQ, dat is ook wel de benaming voor Burnt Ends. Je maakt het van een stuk buikspek dat je in dobbelstenen snijdt en wat je vervolgens langzaam gaart. Lekker voor een snack op de zondagmiddag of op jouw party!
Ingredients
- 1 kilo buikspek, zonder zwoerd
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels BBQ rub
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels BBQ saus
Benodigdheden:
- Aluminium bakje met dekelstje
- Blokje rookhout
Instructions
Voorbereiding voor de burnt ends van buikspek:
- Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter
- Smeer de blokjes in met mosterd en strooi vervolgens royaal de BBQ rub over de blokjes buikspek. Zorg dat alles helemaal bedekt is.
- Laat de BBQ rub een aantal uurtjes intrekken in het vlees, het liefst de hele dag.
Bereiding voor de burnt ends van buikspek:
- Steek de BBQ aan en zorg dat die indirect op 130 graden brandt.
- Leg het blokje rookhout tussen de kolen (wij gebruiken bij varkensvlees graag appelhout).
- Leg de blokjes buikspek op het rooster van de BBQ en sluit de deksel. Laat dit ongeveer 2,5 uur roken op 130 graden.
- Haal na 2,5 uur de blokjes van de BBQ en leg ze in een aluminium bak.
- Snijd de boter in stukjes en leg deze tussen de blokjes buikspek.
- Strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover.
- Dek dit vervolgens af met aluminiumfolie.
- Laat de boter smelten en daarna is je heerlijke snack gereed.
Notes
8 personen, als snack
Mild pittig Bereiding: 5 uur
Door Marcobbq.nl
Bij dit recept nodig:
BBQ American style
Bijpassend
Keywords: buikspek pork belly burnt ends