Burnt Ends van buikspek
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 4,5h
- Total Time: 5h
- Method: BBQ
- Cuisine: Amerikaans
Description
Maak de lekkerste Burnt Ends van buikspek met Aalvink.nl
Ben je op zoek naar het perfecte recept voor malse, sappige en smaakvolle Burnt Ends van buikspek? Zoek dan niet verder! Met dit recept van Aalvink.nl maak je gegarandeerd de beste Burnt Ends die je ooit hebt geproefd.
Waarom Aalvink.nl het beste buikspek heeft:
Hoogwaardige kwaliteit en altijd vers geleverd: Bij Aalvink.nl gebruiken we alleen het beste buikspek van varkens die op een diervriendelijke manier zijn gefokt.
Verse producten: Ons buikspek is altijd vers en wordt vacuüm verpakt, zodat je het lang kunt bewaren.
Groot assortiment: We hebben een ruim aanbod buikspek, dus er is altijd een variant die perfect bij jou past.
Naar het recept!
Het recept voor Burnt Ends van buikspek is eenvoudig te volgen en je hebt het binnen 2,5 uur op tafel staan. We gebruiken een speciale BBQ rub en barbecuesaus om de Burnt Ends een unieke smaak te geven.
Bestel nu het lekkerste buikspek bij Aalvink.nl!
Ga naar https://aalvink.nl/ en bestel vandaag nog het beste buikspek voor het maken van de perfecte Burnt Ends.
Met Aalvink.nl maak je de beste Burnt Ends van buikspek!
Ingredients
- 1 kilo buikspek, zonder zwoerd
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels BBQ rub
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels BBQ saus
Benodigdheden:
- Aluminium bakje met dekelstje
- Blokje rookhout
Instructions
Voorbereiding voor de burnt ends van buikspek:
- Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter
- Smeer de blokjes in met mosterd en strooi vervolgens royaal de BBQ rub over de blokjes buikspek. Zorg dat alles helemaal bedekt is.
- Laat de BBQ rub een aantal uurtjes intrekken in het vlees, het liefst de hele dag.
Bereiding voor de burnt ends van buikspek:
- Steek de BBQ aan en zorg dat die indirect op 130 graden brandt.
- Leg het blokje rookhout tussen de kolen (wij gebruiken bij varkensvlees graag appelhout).
- Leg de blokjes buikspek op het rooster van de BBQ en sluit de deksel. Laat dit ongeveer 2,5 uur roken op 130 graden.
- Haal na 2,5 uur de blokjes van de BBQ en leg ze in een aluminium bak.
- Snijd de boter in stukjes en leg deze tussen de blokjes buikspek.
- Strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover.
- Dek dit vervolgens af met aluminiumfolie.
- Laat de boter smelten en daarna is je heerlijke snack gereed.
Notes
8 personen, als snack
Mild pittig Bereiding: 5 uur
Door Marcobbq.nl
Bij dit recept nodig:
Aanbieding