
Buikspek van de BBQ – Simpel, snel en overheerlijk!
Description
Koken is natuurlijk het allerleukst als je het samen doet! Daarom zijn Dani en Perrie gezellig de keuken én de tuin ingedoken om één van hun favoriete BBQ-recepten te maken: Buikspek van de BBQ met zelfgemaakte saus. 🧑🏼🍳🔥
Buikspek is ongelofelijk veelzijdig, maar dit recept bewijst dat het ook makkelijk en superlekker kan zijn.
En het mooiste? De meeste moeite zit ‘m eigenlijk alleen in het maken van de saus!
Ingredients
Voor het buikspek:
- Een mooi stuk buikspek
- Zout en peper
Voor de BBQ-saus:
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 eetlepel mosterd
- 4 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels Worcestershire saus
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng de basterdsuiker, paprikapoeder, sjalotje, mosterd, ketchup en Worcestershire saus in een pannetje.
- Breng zachtjes aan de kook en laat een paar minuten inkoken tot een mooie saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit je BBQ tot een hoge temperatuur (direct vuur).
- 👉 Nog geen Buikspek in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
- Leg het buikspek met de huid naar beneden op het rooster en grill tot de huid krokant begint te worden.
- Draai het buikspek om en gril de vleeskant kort zodat deze mooi dichtschroeit.
- Smeer het buikspek in met een royale laag van je zelfgemaakte saus.
- Pak het vlees in aluminiumfolie en verplaats het naar een plek met indirecte hitte (circa 135°C). Laat het ongeveer 1 uur rustig garen.
- Haal het buikspek uit de folie, bestrijk nogmaals met saus en geef het nog een laatste keer een korte, hete grillbeurt voor een extra krokante en gekarameliseerde korst.
- Eet smakelijk.
Notes
Bij dit recept nodig:
BBQ American style