Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bourbon gehaktballetjes

Bourbon gehaktballetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Total Time: 0 hours
  • Category: bbq
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Nederlands

Description

Bourbon gehaktballetjes zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een gezellige avond met vrienden of familie. Deze gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met bourbon, wat een unieke en pittige smaak geeft aan het vlees.

Serveer deze bourbon gehaktballetjes als hapje op een feestje of als hoofdgerecht op een pitabroodje met een tomatensoep.


Ingredients

Scale

Ingrediënten voor bourbon gehaktballetjes:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • paneermeel
  • ei
  • 75 gram geraspte jong belegen kaas
  • peper en zout
  • 250 milliliter BBQ-saus
  • 125 milliliter bourbon
  • 75 milliliter honing
  • 50 milliliter zoete chilisaus
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Worcestershire-saus
  • verse peterselie
  • pita broodjes
  • ijsbergsla

Benodigdheden:

  • – Gietijzeren skillet

Instructions

Voorbereiding van de bourbon gehaktballetjes:

  1. Meng het gehakt met paneermeel, ei en geraspte jong belegen kaas.
  2. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel andere kruiden toe.
  3. Rol gehaktballetjes van ongeveer ter grootte van een golfbal.

Bereiding van de bourbon gehaktballetjes:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.
  2. Leg de gehaktballetjes op de BBQ en grill ze rondom bruin tot ze gaar zijn.
  3. Haal de gehaktballen van de BBQ en laat ze onder een stukje aluminiumfolie rusten terwijl je de saus maakt.
  4. Roer BBQ-saus, bourbon, honing, zoete chilisaus, bruine basterdsuiker en Worcestershire-saus goed door elkaar in een gietijzeren skillet.
  5. Zet de skillet op de BBQ en laat de saus aan de kook komen en voor een paar minuten inkoken.
  6. Proef de saus en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en verwarm ze goed.

Serveren:

  1. Snijd de pita broodjes open en bedek de bodem met ijsbergsla.
  2. Snijd een gehaktballetje doormidden en vul de pita met een aantal gehaktballetjes.
  3. Garneer met verse peterselie.
  4. Serveer de bourbon gehaktballetjes bijvoorbeeld met tomatensoep.
  5. Eet smakelijk!

Notes

Bij dit recept nodig:

[products skus="116, 12288923611"] [woocommerce_prl_recommendations id='124492']

 

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.