Boeuf bourguignon

Boeuf-bourguignon
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Boeuf-bourguignon

Boeuf bourguignon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Boeuf bourguignon is een van de meest geliefde Franse gerechten, en het is geen verrassing waarom. De rijke, hartige smaken zijn perfect voor een geruststellende maaltijd op een koude winternacht. Het is ook een ongelooflijk flexibel gerecht – je kunt het aanpassen aan je smaak met verschillende groenten, kruiden en andere ingrediënten. En het beste van alles: boeuf bourguignon is verrassend eenvoudig te maken!


Ingredients

Scale
  • 700 gram runder riblappen
  • 3 uien
  • 1 bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 400 milliliter rode wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 gram champignons
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden: Dutch Oven


Instructions

Voorbereiding van de Boeuf bourguignon:

  1. Hak de uien en knoflook fijn.
  2. Schil en snij de bleekselderij en de winterpeen in stukken.

Bereiding van de Boeuf Bourguignon:

  1. Steek je BBQ aan en zorg voor directe hitte van 250 graden. Laat de Dutch Oven mee warm worden.
  2. Grill de runderlappen bruin voor een aantal minuten op het hete rooster.
  3. Snijd de runder riblappen in grove stukken.
  4. Voeg de boter toe in de Dutch oven en voeg de runderlappen toe.
  5. Nu mag je alle groenten toevoegen en bak dit glazig in 5 minuten.
  6. Voeg de inhoud van het potje tomatenpuree bij het vlees en groenten en laat dit even kort aanbakken.
  7. Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden.
  8. Nu mag de runderbouillon, rode wijn en de laurierblaadjes bij het mengsel en roer dit goed door.
  9. Zorg dat de temperatuur in je BBQ zakt naar 120 graden. Je mag er een hitteschild tussen leggen, maar dit is niet noodzakelijk.
  10. Laat de Boeuf bourguignon nu tegen de kook 4 uur lang sudderen.
  11. Snijd de champions nu in 4en en laat deze de laatste 15 minuten mee stoven.
  12. Serveer de Boeuf bourguignon met bijvoorbeeld aardappelpuree. Eet smakelijk.

Notes

Bij dit recept nodig:

Rundvlees

Riblap

15,99

 

Recept van Marco van Houten

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4947 reviews.