Bockworst met bier
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
Ingrediënten
· 750 gram kinnebak
· 500 gram chuck (schouder van de koe)
· 14 gram zout
· 2 theelepels peper
· 1 theelepel rozemarijn
· 0.5 theelepel karwijzaad
· 0.5 theelepel nootmuskaat
· 0.5 theelepel piment, door de vijzel
· 2 theelepels No Rubbish, the naked gun powder
· 1 theelepel knoflookpoeder
· 2 centimeter verse gember, ragfijn gesneden
· 1 theelepel rode peper vlokken
· Verse varkensdarm
· 2 grote blikken bier
· Klontje boter
· 2 grote uien, in ringen gesneden
· 3 tenen knoflook, fijn gesneden
· 2 Eetlepels chili vlokken
· 1 laurierblad
· Zout en peper
Instructions
Voorbereiding:
1. Snij het kinnebak en de chuck in stukken van 5 x 5 cm en leg het een half uurtje in de vriezer.
2. Maal het vlees op een midden grove schijf door de gehaktmolen.
3. Meng nu het zout, peper, rozemarijn, karwijzaad, nootmuskaat, piment, the naked gun powder, knoflookpoeder, gember en de chili vloken door het gehakt.
4. Kneed dit tot een stevig deeg, je zal zien hoe langer je kneed hoe steviger het deeg word. Kneed het voor ongeveer 10 minuten.
5. Laat het deeg even rusten. Spoel ondertussen de darm uit met koud water. Darmen worden bewaard in zout. Dus spoel goed.
6. Doe de darm alvast op de trechter van je worstenvuller
7. Vul de worstenvuller met het vlees en vul nu langzaam de darm.
8. Draai nu worsten van ongeveer 10 – 12 centimeter.
Bereiding:
1. Steek je BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van ongeveer 130 graden.
2. Leg je worsten op het rooster en laat ze liggen totdat de kern 65 graden is.
3. Zet ondertussen een Dutch Oven of een skillet op het vuur en laat een klontje boter smelten
Aanbieding