Bereidingstechniek | Bereidingstijd | Stukje vlees | Recepten |
roosteren op vuur, barbecue of onder de grill | <30 min | koteletten, karbonade, spareribs, gehakt | kebab, saté, shoarma,gehaktbal, gemarineerd vlees, tandoori,barbacoa, sosatie,mechoui |
bakken in de pan | <30 min | filet, koteletten, karbonade, gehakt | kebab, gehaktbal, gemarineerd vlees |
braden in de pan of oven | <30 min – >60 min | schouder, spareribs, zadel, koteletten, bout, gehakt | schapenbout met rozemarijn, gemarineerd vlees, shepherdâs pie, moussaka, barbacoa |
smoren of braiseren: aanbakken en garen in kleine hoeveelheid vocht | >60 min | nek, schouder, spareribs, buikvang, stoofvlees | hachee, goulash, ragù, tajine, pilav, awarma, korma, biryani, curries, rendang |
stoven: aanbraden en garen in grotere hoeveelheid vocht | >60 min | nek, schouder, spareribs, buikvang, stoofvlees | Irish stew, harira, soepen, stoofpotten, hutspot,dograma |