Beenham uit de slowcooker
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 3h
- Total Time: 3,5h
- Category: slowcooker
- Method: slowcooker
- Cuisine: nederlands
Description
Deze beenham uit de slowcooker is echt perfect als je als je zelf van plan bent om in de keuken te staan voor het kerstdiner.
Serveer de beenham met lekkere geroosterde groenten en diverse andere bijgerechten.
Ingredients
- 3 tenen knoflook
- 550 gram beenhammen voor in de oven (naturel)
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepel ahornsiroop
- 2 eetlepel fijne mosterd
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel rietsuiker
- 5 gram verse tijm
Instructions
- Haal de beenham uit de koelkast. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng in een kom de knoflook, olie, ahornsiroop, mosterd, suiker en azijn.
- Smeer de beenham rondom in met de helft van de marinade. Leg de beenham in de slowcooker en leg de tijm eromheen. Laat op de laagste stand in 1½ uur garen.
- Haal de beenham uit de slowcooker en besmeer met de rest van de marinade. Doe terug in de cooker en gaar nog 1½ uur.
- Haal de ham uit de slowcooker en laat 10 min. rusten voor het aansnijden. Serveer met de saus. Lekker met gebakken aardappels en geroosterde groenten, wortels, bieten of pastinaak bijvoorbeeld.
Notes
Bij dit recept nodig: