
Bbq pork roast
Description
Braadstuk van het varken op de bbq.
Ingredients
- varkensnek van 1 kg
- 0,5 dl balsamico azijn
- 2 dl ahornsiroop
- 10 gram bruine suiker
- 13 gram grove mosterd
- 10 gram appelstroop
- 5 gram vijfkruidenpoeder
- 15 gram paprikapoeder, of als u van pikant houdt: cayennepeper
- 2,5 dl donker bier
Instructions
- Meng voor de marinade alle ingredienten met elkaar in een kom.
- Neem een stevige plastic zak en doe daar het vlees in. Giet de marinade erbij en meng die door het vlees.
- Laat het een nachtje in de koelkast staan, meng het nog een paar keer tussendoor.
- Verwarm de oven voor op 100-120 graden. Haal het vlees uit de zak en leg het over in een braadslede of ovenschaal. Ik leg altijd eerst een paar dikke plakken ui onder in de slede en leg daarop het vlees, zodat de warmte overal goed bij kan. Je kan het vlees eerst nog even aanbraden, maar dat is niet noodzakelijk.
- Zet de slede in de oven en gaar het vlees tot een kern van 85 graden.Voor op de bbq: indirecte hitte op 120 graden, op het rooster, inpakken bij 65 graden, garen tot kern 85 graden en een 20 min laten rusten en in plakken snijden om te serveren, pullen kan ook maar dan doorgaren tot 90 graden.
Aanbieding
Aanbieding
Aanbieding