BBQ bacon

bbq bacon

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
bbq bacon

BBQ bacon

  • Author: relinde aalvink

Description

Recept van Marco van Houten.

@marcobbq.nl


Ingredients

· 1 kilo buikspek met of zonder zwoerd

· 2 liter pekel. Ik gebruik Allbrine nr.1

· Peren rookchunk


Instructions

Voorbereiding van de bacon:

1. Maak de pekel zoals jij hem wil, ik gebruik altid Allbrine nr.1. Lekker makkelijk! 100 gram allbrine op 1 liter water. Tot de kook laten komen zodat al het zout is opgelost en dan laten afkoelen.

2. Leg je bacon in de pekel en zet hem in de koelkast.

3. Vergeet hem 1 week.

4. Haal het buikspek na een week uit de pekel en spoel hem af onder de stromende kraan, je zal zien dat het buikspek lekker stevig is geworden.

5. Leg hem 1 nacht terug in de koelkast, zodat hij kan drogen.

Bereiding van je gerookte bacon:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 90 – 110 graden.

2. Leg het rookblokje in je gloeiende kolen en leg je buikspek op het rooster en rook de buikspek

voor zo’n 4 uur. Totdat de kern 65 graden is.

3. Laat de bacon nu helemaal afkoelen en snij hem in mooie (flinter)dunne plakken.


Notes

TIP: Leg de plakjes naast elkaar op bakpapier en rol het bakpapier op, stop hem in een ziplock zakje en vries de bacon in. Zo kan je altijd het aantal plakjes gemakkelijk uit de vriezer halen die je nodig hebt.

Aanbieding!

Aanbieding

Bavette

19,50
Aanbieding!

Aanbieding

Entrecote

21,99
Aanbieding!

Aanbieding

Spareribs

11,99
Aanbieding!

Aanbieding

Varkensnek z/b

9,5023,75

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.