
Bavette met walnoot
Description
Voeg de heerlijke warme smaak van walnoot toe aan de geweldige smaak van de bavette.
Ingredients
· 1 Bavette aan 1 stuk
· Olijfolie
· The Frozen Joy rub van No Rubbish
· 15 gram platte peterselie
· 1 bakje parmezaan vlokken
· 1 Handje vol walnoten, gehakt
· Bindtouw
· Blokje rookhout
Instructions
Voorbereiding:
1. Let het stuk Bavette neer en snij hem open via het dikste gedeelte tot 1 cm van het einde. Klap nu de bavette open.
2. Smeer hem in met olijfolie
3. Rub het vlees in met The Frozen Joy rub
4. leg hierop de platte peterselie, parmezaan vlokken en de gehakte walnoten
5. Rol de Bavette nu voorzichtig op, zodat er een rollade ontstaat
6. knoop de rollade vast met bindtouw.
7. Haal de rollade nu nog een keer door de rub heen.
Bereiding:
1. Bereid je BBQ voor om hem indirect te gaan gebruiken, laat de temperatuur oplopen tot +/- 120 graden.
2. Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen en sluit de deksel.
3. Wanneer de BBQ begint met roken, leg je de bavette rollade op je grill. Steek in de rollade een kerntemperatuurmeter.
4. Als de kern 48 graden is, haal je de rollade van je BBQ en laat je hem rusten onder een stuk aluminiumfolie die je er losjes oplegt.
5. Snij nu mooie plakken en eet smakelijk
Notes
Recept van Marco van Houten
Aanbieding
Aanbieding
Aanbieding