Basisrecept Varkenshaas bakken in de pan

varkenshaas-bakken-basis
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
varkenshaas-bakken-basis

Basisrecept Varkenshaas bakken in de pan

  • Author: jan aalvink
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Nederlands

Description

Basisrecept om varkenshaas te bakken in de pan


Ingredients


Instructions

  1. Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Vouw eventuele dunne uiteinden van het vlees dubbel, zodat het vlees overal ongeveer even dik is.
  3. Bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
  4. Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan en laat uitbruisen. Leg de varkenshaas meteen in de pan, houd de pan af en toe in beweging door de steel te bewegen. Draai de varkenshaas na ca. 3 min. om als hij bruin is en makkelijk loskomt van de bodem van de koekenpan. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals.
  5. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees in nog ca. 12 min. net gaar van binnen.
  6. Keer het regelmatig. Leg de varkenshaas uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
  7. Snijd het vlees in schuine plakjes, dwars op de draad van het vlees.

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3587 reviews.