Basisrecept Picanha uit de oven of pan

picanha-oven-pan
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
picanha-oven-pan

Basisrecept Picanha uit de oven of pan

  • Author: jan aalvink
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Nederlands

Description

Basisrecept om een Picanha te bereiden  met de oven of pan


Ingredients


Instructions

  1. Laat de picanha eerst op kamertemperatuur komen voordat je de picanha gaat bakken in de pan. Haal het een uur voor de bereiding uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 90 ℃. Kerf met een mes een ruitpatroon in het vet. Bestrooi het staartstuk vervolgens met peper en zout.
  3. Verhit een braadpan 2-3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur daarna iets lager.
  4. Bak het vlees eerst 2 minuten op de vetkant. Draai om en bak de andere zijde 4 minuten.
  5. Leg het vlees hierna in een ovenschaal met de vetkap naar boven. Zet het in de oven tot het een kerntemperatuur van 50 – 52 ℃ heeft bereikt.
  6. Laat vlees buiten de oven 5 minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Hierdoor verdelen de vleessappen die veel smaakstoffen bevatten zich door het vlees.
  7. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes tegen de draad in.

Keywords: basisrecept picanha uit de oven of pan

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3587 reviews.