Basis recept om bavette te bereiden op de BBQ

Bavette basis recept
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bavette basis recept

Basisrecept om bavette te bereiden op de BBQ

  • Author: jan aalvink

Description

Basisrecept bavette bereiding


Ingredients

Bavette

Olie

Zwarte peper

Zeezout


Instructions

  1. Smeer de bavette in met een klein beetje olie en besprenkel vervolgens het vlees met zwarte peper en zeezout.
  2. Verwarm daarna de bavette indirect op de bbq bij 125ºC totdat de kern 48ºC bereikt.
  3. Grill nu het vlees heel kort boven hete kolen totdat het vlees een mooie kleur heeft gekregen.
  4. Laat het vlees ten slotte 15 minuten rusten onder folie.

 

Bij de bavette kun je heel goed zien hoe de draad van het vlees loopt. Om het vlees goed te snijden, snijd je dwars op de draad, je mes zet je dus haaks op de vleesdraad.


Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3372 reviews.