Basisrecept brisket uit de oven

basisrecept-brisket-oven
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
basisrecept-brisket-oven

Basisrecept brisket uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 5,5h
  • Total Time: 6h
  • Category: bbq
  • Method: Oven
  • Cuisine: Nederlands

Description

Basisrecept om een brisket te bereiden in de oven


Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak alvast 350ml bouillon.
  3. Trim de Brisket door dikke stukken vet te verwijderen. Laat wel wat vet zitten.
  4. Wrijf de Brisket in met de BBQ rub.
  5. Leg de Brisket in een grote braadslee en dek deze af met folie.
  6. Gaar gedurende een uur en haal de Brisket er dan uit.
  7. Zet de oven terug op 150 graden Celsius.
  8. Voeg de bouillon toe en zet alles weer afgedekt met alu folie terug in de oven.
  9. Laat het vlees vervolgens doorgaren tot het vlees goed mals is.
  10. Hou rekening met ongeveer 3 a 4 uur garen.
  11. Haal de Brisket uit de oven en laat deze even rusten en snij dan mooie, dikke plakken.
  12. Schenk wat jus over het vlees tijdens het serveren.

Notes

Bij dit recept nodig:

BBQ American style

Brisket

Vanaf: 43,00

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.