Basisrecept brisket op de bbq

basisrecept-brisket-bbq
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
basisrecept-brisket-bbq

Basisrecept brisket op de bbq

  • Author: jan aalvink
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Basisrecept om een brisket te bereiden op de bbq


Ingredients

Scale

Brisket

BBQ Rub beef or steak rub

 

Injectievloeistof:

  • 3 blokjes runderboullion
  • 4 á 5 kopjes water
  • 2 el Worshestershiresauce
  • 2 el Ketjapsaus
  • 2 el van bovengenoemde rub

Instructions

  1. Maak de verpakking van de Brisket open en dep deze geheel droog.
  2. Bepaal vervolgens wat de onderkant, en de bovenkant van de Brisket gaat worden.
  3. Trim dikke stukken vet weg maar haal niet alle vet weg.
  4. Vervolgens gaan we de Brisket injecteren met het mengsel welke we gemaakt hebben van de boullion met Worchestershiresauce en Ketjap
  5. Vervolgens wrijf je de Brisket in met de BBQ rub en plaats je het geheel nog terug in de koelkast tot ongeveer 1 uur voor gebruik, dan laat je het even op kamertemperatuur komen voordat deze op de barbecue gaat
  6. Leg deze op je bbq met indirecte hitte op 110 graden en gaar de brisket tot 65 graden. dit kan soms lang duren omdat je de bekende zone ook door moet.
  7. Pak de brisket in op 65 graden in alu folie en laat de brisket doorgaren tot deze de temperatuur van 95 graden bereikt.
  8. Haal de brisket bij 95 graden van de bbq en leg deze nog een uurtje te rusten in een koelbox zodat de sappen zich goed gaan verdelen in het vlees en niet direct leeg loopt bij het aansnijden.
  9. Na het aansnijden direct serveren.

Keywords: basisrecept brisket van de bbq

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3277 reviews.