Basis bereiding tri-tip van de BBQ

tri-tip basis bereiding bbq
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
tri-tip basis bereiding bbq

Basis bereiding tri-tip van de BBQ

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Tri-tip, ook wel liesstuk of ezel genoemd, is een malse en smaakvolle spier uit de bil van het rund. Perfect voor langzaam garen op de BBQ!


Ingredients

Scale


Instructions

Voorbereiding:

  1. Trim het vlees: verwijder overtollig vet indien nodig, maar laat een klein randje voor smaak.
  2. Marinade/dry rub: meng alle kruiden met olijfolie en wrijf het vlees goed in.
  3. Laat intrekken: minimaal 1 uur, liefst 4 uur of ‘s nachts in de koelkast.
  4. Haal het vlees 30 minuten voor het BBQ’en uit de koelkast.

BBQ-bereiding (Indirecte Methode)

  1. Bereid de BBQ voor op indirect grillen (ca. 120–140°C).
  2. Plaats het vlees indirect (niet direct boven de kolen) en sluit het deksel.
  3. Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 48–50°C voor medium-rare.
  4. Sear (aanbraden): leg het vlees kort boven directe hitte (1–2 min per kant) tot een kern van 52–54°C.
  5. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. 👉 Nog geen Tri-tip in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!

Snijden:

  • Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakken voor ultieme malsheid.

Serveer met:

  • Geroosterde maïskolven
  • Chimichurri of BBQ-saus
  • Krieltjes of stokbrood

 


Notes

Bij dit recept nodig:

BBQ American style

Tri-Tip

24,50

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5494 reviews.