Aziatische burnt ends
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo buikspek zonder zwoerd
· Chinese 5 kruiden poeder
· 15 gram roomboter
· 2 eetlepels bruine suiker
· 2 eetlepels honing
· 4 eetlepels hoisin saus
· 2 eetlepels gembersiroop
· 2 eetlepels olie
· 1 eetlepel zoete ketjap
· 1 eetlepel honing
· Peper en zout
Instructions
Voorbereiding:
1. Steek de BBQ aan en maak hem klaar om indirect te grillen op 130 graden.
2. Als je buikspek met zwoerd hebt, snij dit ervan af.
3. Snij de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter
4. Strooi over de blokjes de 5 kruiden poeder, zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
Bereiding:
1. Leg een blokje rookhout tussen de kolen.
2. Leg de blokjes buikspek op je rooster en sluit de deksel. Laat dit roken voor 2,5 uur.
3. Haal de blokjes buikspek voorzichtig van de BBQ en leg ze in een vuurvaste schaal.
4. Snij de boter in plakjes en leg dit tussen de buikspek blokjes, strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover.
5. Dek dit af met aluminiumfolie en leg het weer op de BBQ voor 2 uur.
6. Meng ondertussen de hoisin saus, gember siroop, sojasaus, olie, ketjap, honing en een beetje peper en zout in een pannetje en breng dit tegen de kook aan, zet het vuur dan uit.
7. Na 2 uur mogen de burnt ends van de BBQ.
8. Pak een nieuwe schaal. Doop de Burnt ends in de saus en leg ze in de schone schaal.
9. Zet deze schaal nu weer op de BBQ onafgedekt voor ongeveer 15 – 30 minuten. Totdat de saus mooi is gekarameliseerd.
10. Eet smakelijk
Aanbieding
Aanbieding
Aanbieding